Jump to content

jess1313

Members
  • Content Count

    309
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by jess1313


  1. Yes you are underestimating this task, by a long shot. I am afraid it would take me alot of studying & learning to acomplish this myself. If I could even do it then. And to put the time & effort into this for one person to use a setup is not something I wish to do. Not that I dont wish to do it, if my skills where good enough to do it in some reasonable time I would have done emailed it to you modded & ready to go, it would have been my pleasure.

     

    Maybe someone can accomplish this for you, but I think you are just stuck myself,IMHO......... Sorry.

     

    The big problem would be even testing to see if one had it to work, & unless someone with good bios writing skills was doing it there would be alot of trial & error. Unless Oskar himself took this task in hand(and him being a busy compuny man) I would thing that the chance of this is slim, but who knows?

     

    I will have to do some searching but I know a of a man & he has a site that you could ask this of him. I dont know if he could or would but I will try to find the site for you & post back with the link.

     

     

    Although you could try putting back a desktop CPU & reseting the bios to setting that may work with your moble CPU, then dont clear the Cmos & maybe find somethink that willl work. If you get it to boot again & it hangs on post, can U get into bios when it does this. You may have to force the multiplier settings & bus speed for it to run. But try using aother CPU & set everything up for what the moble would need & then swap the CPU,s & dont clear Cmos, it might work. And try with just one stick of ram with stock settings.

     

     

    Jess


  2. ThanKs For The Welcome :shake:

     

     

    Hey, sure is nice to see a good welcome, Thanx guys. As far as the family,Things are Ok but still need some improvements. But hey we go threw are ups & downs. we just had to back up & take care the more important things for awail. Not that U guys are not important or anything, but U get the picture.

     

    Thunda, well be back in the game as soon as we get some things ironed out.

     

     

    Untimely Death, U always have way with words RGone HeHe.....

     

     

    Hey RGone, our board was not modded, but we do have heatsinks on most anything that needed it. We also cemented them & thats why we didnt send it in for a RMA. But if you think they would replace it that would be nice to have it going again. Do kinda need it for daily use, and have all the hardware,case,PSU still just sitting there that went to it.

     

    Whuzup? Hehehehehe. Glad to see you kicking man just as AG pro-offered. Am I to understand the UT met an UnTimely death? Wuz it major modded beyond recognition as a DFI motherboard? If not man you should have RMA'd that puppy and gotten going again.

     

    RGone...

     

     

     

     

     

    As for next build

     

    As for SLI, we dont have any SLI VID cards yet, but I think the Duel cards sounds like a real gaming rig to me. I would really like to be on top shelf with the next build. If the performance is worth the price. Also what about the Duel Die CPUs that are suppost to be coming out, are they within release date to be worth waiting for,or does the NF4 SLI have the performance to make it worth building a new rig now.

     

    I am not hurting for a rig, but I would like to build a real hotrod with the next one. Probably do some water cooling this time. But I want to be sure and make as good of a jump in performance as I can. It will be a gaming rig & as always have to do some major benchmarking hehe......

     

    Also I think with the way games are going I would want to be able to run 2gig of ram for gaming. I have other mem to use when benchmarking. Everything will be from scratch, so I dont have to worry with keeping anything capatable with older hardware.

     

    Like I said tho, I have a lot of reading to do before I start buying. But any info U guys can tho in will always be of help.

     

    Jess


  3. Hey Guys

     

    Sorry for not being around for awail, the family has been having some problems that we had to work though. Things are looking up though & just wanted to see what the latest thing has been.

     

    Our 250UT bit the bullit about 3 months ago so I havnt been doing any work with it. I guess I will be looking into the next thing coming up. I couldnt aford to replace the 250 UT at the time & thought I would just wait till I could buy & move up in performance.

     

    So whatz the big peformer now & is it worth making the jump. No big hurry in building for me, but in about two weeks it will be time to build. Ill be cruzing & read as always & see what I think, but imput from the DFI clan is always good.

     

     

    RGone & AG wus up

     

     

    Jess


  4. Originally posted by cantankerous

    wow 3.5vdimm is a lot. I dont think my antec psu gives much over 3.3 or so. I was hoping to get 239 2-2-2-10 at 3.2v. Guess that isn't going to happen eh?

     

    Thanks for the respones though. Who makes your BH-6 sticks? Are they 2 X 256 or 2 X 512?

     

    I would love to get a booster but not sure how it will run with 2 X 512mb sticks.

     

    well, i have some 512's and some 256's. the ones that do 265 are 2x512. they are all mushkin pc3200 222 specail.

     

    well, getting 239 at 3.2 is possible, but unlikely.

     

    as for your PSU, with the proper mods, it will do at lest [email protected]

     

    -Jess-


  5. Originally posted by cantankerous

    is anyone hearing BH-6 modules on the UT board? Just wondering what some of the results are with them. I really don't want to have buy new ram unless I need to. If I can get by with these than that would be great. I know, I should be testing myself however I don't have everything yet. Just curious what others are getting.

     

    well, for me, BH-6 and teh UT is great. for bh-6 to really thrive, it need Vdimm, and alot of it. at least 3.3v, or more.

     

    with a 3.3vrail mod, the DFI UT can get at least 3.6vdimm, no problems, and if your PSU can handle it, you can get even more.

     

    i can get up to 250-255mhz stable with most of my bh-6 at 3.55-3.6 vdimm, at 2-2-2-6-9-12.

     

    i have two good sticks though, that will do [email protected], at 2-2-2-6-9-12...

     

    read over this

     

    http://www.ocforums.com/showpost.php?p=3088226&postcount=3

     

    i would say, on average, with bh-6, at 3.5vdimm, you should get 240-255mhz, at 2-2-2-5/6....

     

    -Jess-


  6. AndyA, Something tells me your SnoopDog26 at OC-fourms eh?...HeHe :nod:

     

     

    Afew things man...

     

    1. what bios are you using..?

     

    2. have you tried single channel?

     

    3. what are your other voltages at, and have you tried taking them up higher?

     

    -Jess-

     

    PS, and see how memtest goes as the others have suggested.........


  7. Originally posted by dmon

    Maybe its a Win2K problem. I ran my 9800pro on an Epox,Msi and Dfi with no problems. The all ran XP

     

    no i have used two 9800 pro's and a 9600 XT on the DFI NF3-250gb, and MSI NF3, and a Shuttle NF3, all using Windows 2000, and SP4, none of which had any problems, exept my one card that need extra V-AGP for some reason........

     

    -Jess-


  8. have you tested your exact Vidcard to be stable in another system?

     

    well, to be honest with you, it might be a problem with my vidcard, but even at stock, i have problems at 1.5vagp...

     

    when i increase to 1.6-1.7, it all cleares up..

     

    (but if it is a problem, im not worried about it, cuz after cranking it up to 1.7vagp, and alittle cooling, it runs stable at 460/420.....:D )...

     

    -Jess-


  9. Originally posted by ElixXx

    so dosent this work? just bought a other stick of hyperX cuz i wanted 1 GB ram.. i know this worked on my nf2 board but.. but its helluva unstable @ my Nf3... why even put 3 dimms solts if i cant use em?

     

     

    "Does it work...."

     

    Yes...

     

    but....

     

    you will most likely have to run your ram at sub 200mhz speeds to achive stability, this is a proporty of the A64 memcontroler.

     

    i would try it out and see, some things you can try besides slowing your ram down....

     

     

    1. set the "read preamble" to 6ns...

     

    2. Try different Dram Drive Strenths.......(most likely 1 or 2 will work best....)

     

    3. try disableing CPC....

     

    4. be sure to use the 512k stick in the dimm slot closest to the CPU....

     

    GL

    -Jess-


  10. Originally posted by gymrat777

    With a LanParty UT 250Gb and an A64 3000+, what is an appropriate temp to be running at? What happens if the temp is too high?

     

    My CMOS is reading around 55 degrees and I noticed from a different thread that people are running in the mid 30s. I am a little worried. What should I do to cool off my computer?

     

    yeah man, its most likely your bios man, the OEM bios seems to read really high, i would flash to the 9/14 official.

     

    BTW if you could man, make a signature showing all the hardware in your sig, it helps alot when trying to diagnose problems... :nod:

     

    -Jess-


  11. Originally posted by twilight

    Hello!!

     

    Just got my Mobo and CPU as the thread shows, and i must give DFI some credits for the mobo and the package it came with....everything looks and feels so high quality...really looking forward to OC this :). The CPU i received have this stepping:

     

    ADA3000 AEP4AX

    CBAZC 0435MPMW

     

    Anyone knows how this stepping performs? I cant find it at any cpu database.

     

    Regards Twilight.

     

    well, there isnt all that much known about A64 steppings, and how it affects OC.

     

    its is a 3000 Newcastle, CG rev, produced in the 35 week of 2004, and the day lots were mixed for the core, and the waffer lots were mix as well.

     

    but besides that its a newcastle, and that its a CG rev, doesnt tell us much about its OC ability

     

    the best way to find out, is to put her in, and see how high she fly's:nod:

     

    GL with you new DFI

    -Jess-


  12. hummm, , you mean the board wont "POST", in other word, engage the moniter..........

     

    try a few things.....

     

    1. try just one stick of ram....

     

    2.try clearing cmos...

     

    3. try reseting your CPU HS.

     

    4. try removing the board from the case, to be sure its not shorted to the case anywhere.

     

    5. unhook any un-nessacy hardware. such as flopply drives, or CD drives....

     

    -Jess-


  13. Originally posted by Sunrider

    I finished building my new system Saturday and it still refuses to boot up. I have spent all of sunday checking every bit of hardware in the system on another machine(including the power supply) and everything works fine. the board is not overclocked, heck I haven't even loaded windows yet. Does anyone got any ideas or is it RMA time?

     

    are you trying a fresh windows install?, or is this an HDD/windows install from a pervious comp?

     

    you will need to do a fresh windows install, if you havent already....

     

    what are temps like in bios?

     

    and what sata ports are you using?

     

    -Jess-


  14. Originally posted by Maxx3D

    Hi guys!

     

    jess1313: we have tried changing the CPU/FSB in the bios without results (system would not boot at all, had to reset CMOS with MB Jumper J12). We also set the CPU VID control to 1.5v.

     

    We will try the Winflash Bios instead of the DFI Bios, but before we do so I would like to know for sure if the ThermalTake Venus 12 cooler will be ok. Can you verify if this cooler actually makes good contact with the CPU for us? I cant do this since I am not at DerekZ's house, and he is inexperienced as this is his first home built rig.

     

    I also wanted you to ask if there was a good hardware monitor for the Lanparty UT 250Gb, something to monitor CPU and MB temperatures, voltages etc...?

     

    You guys are great! Thank you so much for all your help and support! :)

     

    I see....

     

    yes winflash should solve this.....

     

    and i dont have one to test, but due to its mounting style, i truely do not think it would even be close to usably for a DTR/mobile. its is possible it would "work", but the die pressure would be minmul, and truely a bolt on HS, that does away with the plastic bracket all together is the best way.

     

    and im not sure about the Zalman either:(

     

    the only one i would recommend is the Thermalright SLK-948U, which i know you all know that it works well with the DTR's, as you guy's mentioned it above.

     

     

    for the voltage monitering software, the one off the DFI website is the only one i know of, many users dont like it all that well, but, hey, it works :nod:

     

    http://www.dfi.com.tw/Upload/Driver/Ihdoctor.zip

     

    GL

    -Jess-

×
×
  • Create New...