Jump to content


Photo
- - - - -

My PC broke after 5 years of use and my uni studies begin in 2 days. I need help if I can fix my PC since I can currently onl


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 raksharjun

raksharjun

    New Member

  • New Members
  • 2 posts

Posted 01 September 2018 - 08:18 AM

So... I really need someones help RN. I have a prebuilt ASUS CG8250 Essentio PC from 2013. I can look out the specs if needed but basically the computer won't boot past the ASUS logo screen and I hear something clicking/ turning off when the ASUS loading screen disappears and it's followed by a grey screen. The CPU fan speeds up to a high speed and GPU+PSU fans are still on but something in the PC has turned off. The clicking sound is the same when the PC is shut down. I don't know if it is something to do with the motherboard or if it is the harddrive shutting off.
This started when I was playing Sims 4 and watching netflix at the same time and my PC just froze and booted staying on a grey screen with CPU fans on full speed. This happened a couple times more when on normal use during the next few days but then I couldn't just boot anymore. First I thought I had fried my CPU or GPU but that doesn't seeeeem to be the case.Psiphon

 
 
Sometimes when I try to boot it tries to "repair" windows but I always get a "Automatic repair couldn't repair your PC" message. And then when I go on the repair menu and try to for example reinstall windows or wipe files, the process always gets stuck on the part where it is again preparing windows for use and starts to restart the PC multiple times.Subway Surfers

 
 
Also, I am able to boot in safe mode. There I get this weird error: here I have tried everything, including cleaning the inside off dust and replugging the RAM, but nothing seems to work. I don't know if it is in the hardware of software but I REALLY need someones help.

Edited by raksharjun, 02 September 2018 - 11:08 AM.


#2 Pile

Pile

    New Member

  • Members
  • 28 posts
  • Gender:Male
  • Location:Quebec city, Qc, Canada

Posted 01 September 2018 - 09:41 AM

What is your OS…

 

Check your drivers

 

Bye

 

Pile



#3 Pile

Pile

    New Member

  • Members
  • 28 posts
  • Gender:Male
  • Location:Quebec city, Qc, Canada

Posted 01 September 2018 - 10:04 AM

Basic rules:

 

SFC /ScanNow + [Enter]

 

Bye

 

Pile


Edited by Pile, 01 September 2018 - 10:05 AM.


#4 SpikeSoprano

SpikeSoprano

    Total Nerd

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2189 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cape Breton,Canada

Posted 02 September 2018 - 09:24 PM

IF you really need help with your pc problems WTF do you stick an external link in your post, spammers like you get no help from me. JMHO !
CPU>I7 2600K  -MB>GIGABYTE  Z68X-UD3H-B3-MEM>16 GB KINGSTON 1600 MHZ-COOLER> HYPER 212 EVO
VIDEO>NVIDIA GTX-1070-SSD>VERTEX 3 120 GB-HD>WD 2TB- G500 MOUSE
CASE>ROSEWILL CHALLENGER W/4 120MM FANS-PSU> 750WATT-MONITOR>24 INCH BENQ

#5 road-runner

road-runner

    Posting Machine

  • Folding Member
  • 11346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Texas

Posted 03 September 2018 - 07:55 AM

no help here either stick the mouse in your wazoo



I7-6900K Asus X99 Deluxe 2 Corsair Vengeance 32Gb Intel 750 400gb  2- 1080ti

 

sigimage.gif


#6 Pile

Pile

    New Member

  • Members
  • 28 posts
  • Gender:Male
  • Location:Quebec city, Qc, Canada

Posted 05 September 2018 - 09:32 PM

Bye ;-)