Jump to content


Photo
- - - - -

Battlefield 1


  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#1 InCrYsIs

InCrYsIs

    Total Nerd

  • Folding Member
  • 2477 posts
  • Gender:Male
  • Location:Las Vegas, NV

Posted 30 August 2016 - 08:00 AM

I didn't see a thread so here it is. I got my beta key last night and played for a few hours. I think this is going to be pretty fun. Riding a horse in mayhem while shooting at people was pretty amazing. It is graphically beautiful as it looks like Battlefront.

So some specs:
I7 3770k
16GB RAM
512SSD
980 FTW
Ultra settings, DX12 ON, 2560x1440 144hz on 27" ASUS ROG Swift.......70fps solid.

 

http://www.ign.com/a...-being-sent-now


Edited by InCrYsIs, 30 August 2016 - 08:13 AM.

MAIN RIG:Asus Maximus V Gene, I7 3770K, 16GB Gskill Ripjaws X PC-1600, EVGA GTX 980 FTW 4GB, 512GB Samsung SSD, Asus ROG Swift 27" 1440p, Windows 10 Pro 64bit, Razer Kraken 7.1 Chroma Headset, Coolermaster Hyper Evo 212 Cooler, NZXT Razer S340 w/ Corsair HX 850 Watt PSU

 

OTHER STUFF: Playstation 4 PRO, Xbox One S


#2 feetfats

feetfats

    Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 982 posts
  • Gender:Male
  • Location:Northern BC

Posted 30 August 2016 - 08:38 AM

Well... I know what I'm doin tonight.


How big was the download?

edit:   7.10 gb


Edited by feetfats, 30 August 2016 - 08:47 AM.

i5 3570k @ 4.4ghz

Hyper 212 EVO

Asrock Etreme3 z77

16gb Corsair Ram

Asus 7970 Direct CUII @ 1125 Core 1500 Mem

Creative SB X-Fi

2x 120gb ssd, And a few regular HD's

Phanteks Eclipse P400 (Thanks OCC + Phanteks)

 

 


#3 InCrYsIs

InCrYsIs

    Total Nerd

  • Folding Member
  • 2477 posts
  • Gender:Male
  • Location:Las Vegas, NV

Posted 30 August 2016 - 09:51 AM

Well... I know what I'm doin tonight.


How big was the download?

edit:   7.10 gb

Yes, right around there.


MAIN RIG:Asus Maximus V Gene, I7 3770K, 16GB Gskill Ripjaws X PC-1600, EVGA GTX 980 FTW 4GB, 512GB Samsung SSD, Asus ROG Swift 27" 1440p, Windows 10 Pro 64bit, Razer Kraken 7.1 Chroma Headset, Coolermaster Hyper Evo 212 Cooler, NZXT Razer S340 w/ Corsair HX 850 Watt PSU

 

OTHER STUFF: Playstation 4 PRO, Xbox One S


#4 feetfats

feetfats

    Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 982 posts
  • Gender:Male
  • Location:Northern BC

Posted 30 August 2016 - 03:11 PM

Sniping sure is fun in BF1

 

Having lots of crashing issues though. Reinstalled drivers seems to be helping. I'm running without my graphics card overclocked as that may have been causing some crashes. Time will tell.


Edited by feetfats, 30 August 2016 - 03:12 PM.

i5 3570k @ 4.4ghz

Hyper 212 EVO

Asrock Etreme3 z77

16gb Corsair Ram

Asus 7970 Direct CUII @ 1125 Core 1500 Mem

Creative SB X-Fi

2x 120gb ssd, And a few regular HD's

Phanteks Eclipse P400 (Thanks OCC + Phanteks)

 

 


#5 cchalogamer

cchalogamer

    Folding is good :)

  • Folding Member
  • 4872 posts
  • Gender:Male
  • Location:NC (USA)

Posted 30 August 2016 - 05:03 PM

I played one round and got rather pissed off with it earlier. The designers for some STUPID reason made 42% resolution scale = 100% in reality, except it looked off to me, used the render.DrawScreenInfo (I think that's right) and it was rendering just under 4K, changed it to 43% and it was just over 4K. So in short, I can't currently play the game rendered at native resolution. Thankfully 43% pretty much looks correct.  

 

I also didn't think the map choice really seems that great, here's a desert, good luck using a close range weapon and moving between points.  Granted that was with literally ONE round of play so not my final opinion I'm sure.

 

EDIT: played several more rounds with friends, MAYBE it's a good game...but I KNOW I hate this map.


Edited by cchalogamer, 30 August 2016 - 06:38 PM.

1zdcjtx.png

i7-5930K/GA-X99-UD4/32GB G.Skill/512GB Intel 600p/512GB Crucial M550/480GB ADATA SP550/5TB/GTX 1080 Ti/Rosewill Capstone 1000-M/Rosewill Blackhawk (main rig)

i7-4930K/GA-X79-UP4/32GB G.Skill & Team Vulcan Mixed/240GB Seagate 600 SSD/4 x 1TB/GeForce 315/Rosewill Capstone 750/Corsair Carbide 200R (VM Server)

i7-6820HK/Aorus X7 v6/16GB G.Skill/512GB Samsung SM951/1TB/GTX 1070/230w AC Adapter/94.24Wh Battery (Gaming/Fun Laptop)

i7-7500U/Razer Blade Stealth/16GB/512GB Samsung SM951/45w USB-C AC Adapter/53.6Wh Battery (Work Laptop)

i7-4770K/GA-Z87X-UD5H/16GB Kingston/240GB Seagate 600 SSD/2TB/GTX 1070/Rosewill Capstone 750-M/Rosewill Blackhawk (the wife took this one)

i5-3570K/GA-Z77X-UD5H/24GB  ADATA/120GB Crucial M500 SSD/3 x 5TB/2 x 3TB/2TB/Antec BP550/Bookshelf (server)

i5-4590/ASRock H97M-ITX-ac/8GB G.Skill/240GB OCZ ARC 100 SSD/750GB/GTX 1070/Rosewill RG630/Silverstone SG13B (HTPC)


#6 Braegnok

Braegnok

    Nimrod

  • Folding Member
  • 1279 posts
  • Gender:Male
  • Location:Colorado USA

Posted 31 August 2016 - 02:58 AM

Fun game, great sound effects. The Rush 12 vs 12 is nice touch,.. if your running GeForce card you want to download new 372.70 driver for optimal experience. http://www.geforce.c...9kt5arnprwv5sks

 

42% resolution scale is native,.. their are a few performance problems and other issues that are being addressed on Battlefield 1 forms for potential fixes visit site :   https://forums.battlefield.com/en-us/


Intel Core i7-7700K 

Asus Z270-WS

Nvidia GTX1080Ti SLI

32GB DDR4 2400MHz

SeaSonic SSR-1000PD

Corsair H115i

 


#7 cchalogamer

cchalogamer

    Folding is good :)

  • Folding Member
  • 4872 posts
  • Gender:Male
  • Location:NC (USA)

Posted 31 August 2016 - 03:17 PM

42% resolution scale is native

Nope, at least not for 4K, Note the 3832x2155 internal resolution, the scaling in game at those settings makes it look like a 5 yr old game with no AA running 1080p for me.  43% for me is 3859x2171 and at least scaling that back down to 3840x2160 looks fine.

 

wclIazQ.jpg

 

 

Of course, none of that matters as most of today I was unable to even sign into Origin and now all I'm greeted with when I launch the game is this.  No it doesn't connect.

XovSGNh.jpg


1zdcjtx.png

i7-5930K/GA-X99-UD4/32GB G.Skill/512GB Intel 600p/512GB Crucial M550/480GB ADATA SP550/5TB/GTX 1080 Ti/Rosewill Capstone 1000-M/Rosewill Blackhawk (main rig)

i7-4930K/GA-X79-UP4/32GB G.Skill & Team Vulcan Mixed/240GB Seagate 600 SSD/4 x 1TB/GeForce 315/Rosewill Capstone 750/Corsair Carbide 200R (VM Server)

i7-6820HK/Aorus X7 v6/16GB G.Skill/512GB Samsung SM951/1TB/GTX 1070/230w AC Adapter/94.24Wh Battery (Gaming/Fun Laptop)

i7-7500U/Razer Blade Stealth/16GB/512GB Samsung SM951/45w USB-C AC Adapter/53.6Wh Battery (Work Laptop)

i7-4770K/GA-Z87X-UD5H/16GB Kingston/240GB Seagate 600 SSD/2TB/GTX 1070/Rosewill Capstone 750-M/Rosewill Blackhawk (the wife took this one)

i5-3570K/GA-Z77X-UD5H/24GB  ADATA/120GB Crucial M500 SSD/3 x 5TB/2 x 3TB/2TB/Antec BP550/Bookshelf (server)

i5-4590/ASRock H97M-ITX-ac/8GB G.Skill/240GB OCZ ARC 100 SSD/750GB/GTX 1070/Rosewill RG630/Silverstone SG13B (HTPC)


#8 Braegnok

Braegnok

    Nimrod

  • Folding Member
  • 1279 posts
  • Gender:Male
  • Location:Colorado USA

Posted 31 August 2016 - 04:40 PM

Hopefully a patch will fix the 4K internal render issue,.. that's strange 42% is rendering internal @ native when running 1440P.    :unsure:

 

[attachment=20979:render.DrawScreenInfo.jpg]

 

The servers are suffering with a DDos attack, the same is also happening on the Blizzard servers. http://www.pcgamesha...e-DDOS-1206368/


Edited by Braegnok, 08 September 2016 - 05:45 AM.

Intel Core i7-7700K 

Asus Z270-WS

Nvidia GTX1080Ti SLI

32GB DDR4 2400MHz

SeaSonic SSR-1000PD

Corsair H115i

 


#9 ir_cow

ir_cow

    I Am A Cow...

  • Reviewer
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6196 posts
  • Gender:Male
  • Location:MT

Posted 31 August 2016 - 06:53 PM

I've been playing BF1 on the PS4, runs great. I'm going to get the PC version though when it comes out and rent a server I think.


Filckr Photostream / Intel Pentium G3258 OC Guide / NVIDIA GTX 1080 OC Guide

Main Rig: i7 3960X @ 4.3Ghz, ASUS X79 R4BE, 3x Geforce GTX 1080Ti, Intel 730(s) 480GB, 64GB DDR3 1600, Seasonic 1000w Plat.

Review Test Rig: : i7-4770k @ 4.2ghz, MSI-GD65 Gaming, Geforce GTX 770 , Corsair Force GT 240 GB, Patriot 16 GB 2400 (2x8gb), Thermaltake 750w.


#10 slick2500

slick2500

    mmm beer

  • Folding Member
  • 2322 posts
  • Gender:Male
  • Location:Box Elder SD

Posted 31 August 2016 - 07:03 PM

Anyone else having issues running SLI/Crossfire? There is a thread about the issue on the Battlefield Forums, and seems the only fix is to disable SLI/Crossfire :(


Main Rig AMD FX 6300 @4.8Ghz Asus Sabertooth 990FX R2 Team Dark 2x4GB DDR3 1600 9-9-9-24 Dual Sapphire Radeon Vapor-X R9 270X Enermax Coenus Corsair TX850 PSU Swiftech Apogee GTX Swiftech MCR220-QP Swiftech MCP655-B

Backup Rig AMD Phenom 8650 Asus M3N78-VM 4GB DDR2 Nvidia Geforce 8200 Thermaltake 450w PSU Cheap Beige Case

 

 

WARDOZERX - My friend's I am here to warn you that should you ever stumble across a website with top notch "content" on the front page that just so happens to be sorted by a rating system, please. Please, for the love of all that is good in this world. DO NOT GO TO THE LAST PAGE! What has been seen, cannot be unseen  :whoa:

#11 Braegnok

Braegnok

    Nimrod

  • Folding Member
  • 1279 posts
  • Gender:Male
  • Location:Colorado USA

Posted 01 September 2016 - 07:57 AM

The new GeForce driver 372.70 automatically disables SLI in Nvidia control panel for BF1 beta,.. looks like single card only till Dice gets things sorted out.


Intel Core i7-7700K 

Asus Z270-WS

Nvidia GTX1080Ti SLI

32GB DDR4 2400MHz

SeaSonic SSR-1000PD

Corsair H115i

 


#12 WhenKittensATK

WhenKittensATK

    Melting pot of friendship

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 8221 posts
  • Gender:Male
  • Location:FL

Posted 02 September 2016 - 09:49 PM

The beta seems enjoyable for the most part. I like the direction of moving Battlelog back into the physical game menus, it still needs some work but appreciated. I hope they still keep the website alternate, because I loved having the server map full-screen on my second monitor.

 

The tanks seem quite powerful, but hopefully that changes once we get access to more AT weapons. I absolutely love the field gun and the monster armored train.

 

A lot of things still broken like climbing on rocks, laggy ESC menu, automatically re-entering vehicles if you hold down E for as little as 1-2 seconds when exiting, and etc. Makes me appreciate Overwatch for having such a good beta/launch.


Gaming Rig || Intel i7 3770K || Gigabyte Z68X-UD3H-B3 || G.Skill 8GB || MSI GTX 1070 || Corsair TX750 V2 ||

Peripherals || Qnix QX2710 || Corsair Vengeance K90 || Logitech G700s || Blue Snowball ||

Audio Gear || Schiit Bitfrost 4490 || Schiit Lyr 2 || Sennheiser HD6XX || Monoprice 605500 ||

NAS || Intel Xeon E3-1275 v5 || Supermicro X11SSH-LN4F || Samsung 16 GB ECC RAM || SeaSonic X-Series 750W || 33 TB Raw Storage ||