Jump to content


Photo
- - - - -

Corsair 900d with 5 radiators


  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#49 olokul

olokul

    Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 508 posts
  • Gender:Male
  • Location:Granger, IN

Posted 07 March 2017 - 04:30 AM

Since its a work computer i dont have the time to fully sit down and do a proper OC.

 

Right now its running at 4.2ghz 27x156 @ 1.42V   ram is running at 1876Mhz @ 9-9-9-24 which i might be able to tighten up a little, stock is 1600Mhz 6-8-6-24.  If i remember right and this was 5 or more years ago when i was OC on this board, i think i could hit in the mid 1900Mhz rage with a cl9 and even drop to a 7-8-7 or 8-8-8 with 1800Mhz.

 

Maybe this weekend when i go to swap out cpus ill take the time and see what if can fully get out of the X5690.   Im just really hoping the extra 2 cores will help the computer out, between Blue iris and autocad running at the same time it pretty much nukes the system.

 

Right now running Blue Iris, 1 window of fire fox, and exchange open im running 45% on cpu and 50% ram. 


All four rigs under water

 Primary Rig - i5-4670k - Asus Maximus VII Hero - Mushkin Enhanced Redline 16GB @ 2133 CAS9 - Evga GTX 980 - Silverstone 1200w

i5 2600K @ 4.2Ghz -Asus Maximus IV Gene-Z -Mushkin Redline ddr3 8Gb -MSI Twin Frozr II GTX 580 in SLI -Silverstone 1200W
Secondary Rig -i5 2500K @ 4.2Ghz -Asus Maximus IV Gene-Z -Mushkin Blackline ddr3 8Gb -EVGA Superclock GTX 560TI in SLI -Silverstone 850w

Third Rig - MSI GT60 2OD Laptop - i7 4700MQ @ 3.2Ghz - 16Gb ram - Nvidia GTX780m - 128,120,240msata ssd - 1TB HD

Fourth Rig -i7 975 @4.2GHz -Asus Rampage 3 extreme -Mushkin Ridgeback ddr3 12Gb -4 GTX 670 superclock+ -Evga 1600W G2
Fith Rig -i5 2500K @ 4.2Ghz -ASRock Z77E Mini ITX -Mushkin Redline ddr3 8Gb -EVGA 670 FTW -Silverstone 800w


I dont fail. I just succeed at finding out what doesn't work.


#50 REDSPD3GT

REDSPD3GT

    New Member

  • Members
  • 26 posts
  • Gender:Male

Posted 08 March 2017 - 05:59 PM

Hey felllas what's up? Olokul that is a nice looking rig. Ha mine is not as nearly good as yours. Finally found time to post pics(suspended from GTA 5). Will be changing CPU to a 5960x. Got an untested one off eBay for $223. Of course it doesn't work. But intel is gonna RMA it.

Attached Thumbnails

  • IMG_1224.JPG
  • IMG_1229.JPG
  • IMG_1117.JPG
  • IMG_1230.JPG

Currently;MSI x99s Gaming 9 ACK;I7-5960x(4.5ghz @1.2v);Samsung 128 m2 ssd(primary); Samsung 128gig ssd;Samsung 256gig ssd;Samsung 256gig ssd;64 gigs of Skill Ripjaws V 3000mhz;EK water blocks(CPU and GPUs;(3) Nvidia GTX 1080 FE; Silverstone Strider ST 1500W;Corsair 900D;6 radiators (2-4x120,1-3x120,1-2x120,1-120,1x140);Lamptron FC2 and CF525 fan controllers; 24 Delta fans; 2 Noctua NF-A14 iPPC-3000 PWM fans;Koolance 452x2 reservoir; (2) Swiftech MCP655 pumps; 2 loops

 

 


#51 xenkw0n

xenkw0n

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 143 posts
  • Gender:Male

Posted 08 March 2017 - 08:38 PM

That thing is massive.  It just screams power.

 

 

 

Right now its running at 4.2ghz 27x156 @ 1.42V   ram is running at 1876Mhz @ 9-9-9-24 which i might be able to tighten up a little, stock is 1600Mhz 6-8-6-24.  If i remember right and this was 5 or more years ago when i was OC on this board, i think i could hit in the mid 1900Mhz rage with a cl9 and even drop to a 7-8-7 or 8-8-8 with 1800Mhz.

 

You're going to be blown away how the x5690 runs / overclocks.  Keep in mind max intel spec volts is 1.35 on the core and cache for these 32nm chips.  Do not push past 1.35v on the cache.


Edited by xenkw0n, 08 March 2017 - 08:38 PM.


#52 REDSPD3GT

REDSPD3GT

    New Member

  • Members
  • 26 posts
  • Gender:Male

Posted 10 March 2017 - 05:46 AM

Hey fellas whats up? Ha my pictures suck. Yeah it is big and heavy. Cannot wait to try out the 5960x. Right now with the 6800k overclocked is 4.3 at 1.4volts.  Just a hassle to change out the cpu. So do you guys think its worth it for me to upgrade to the GTX1080ti?


Edited by REDSPD3GT, 10 March 2017 - 05:48 AM.

Currently;MSI x99s Gaming 9 ACK;I7-5960x(4.5ghz @1.2v);Samsung 128 m2 ssd(primary); Samsung 128gig ssd;Samsung 256gig ssd;Samsung 256gig ssd;64 gigs of Skill Ripjaws V 3000mhz;EK water blocks(CPU and GPUs;(3) Nvidia GTX 1080 FE; Silverstone Strider ST 1500W;Corsair 900D;6 radiators (2-4x120,1-3x120,1-2x120,1-120,1x140);Lamptron FC2 and CF525 fan controllers; 24 Delta fans; 2 Noctua NF-A14 iPPC-3000 PWM fans;Koolance 452x2 reservoir; (2) Swiftech MCP655 pumps; 2 loops

 

 


#53 olokul

olokul

    Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 508 posts
  • Gender:Male
  • Location:Granger, IN

Posted 13 March 2017 - 02:01 AM

That thing is massive.  It just screams power.

 

 

 

Right now its running at 4.2ghz 27x156 @ 1.42V   ram is running at 1876Mhz @ 9-9-9-24 which i might be able to tighten up a little, stock is 1600Mhz 6-8-6-24.  If i remember right and this was 5 or more years ago when i was OC on this board, i think i could hit in the mid 1900Mhz rage with a cl9 and even drop to a 7-8-7 or 8-8-8 with 1800Mhz.

 

You're going to be blown away how the x5690 runs / overclocks.  Keep in mind max intel spec volts is 1.35 on the core and cache for these 32nm chips.  Do not push past 1.35v on the cache.

 

So played around with the computer this weekend,  pulled the 975 out and plugged the X5690 and nothing happened, pulled the chip and cleaned everything and many bios resets zilch.  Put the X5675 in and with many reboots, bios resets, and switching between the two bios it would finally boot to something on the screen but it was a bios checksum error.

 

So after about 3 hours a playing around i pulled a server and put each chip in it and it booted fine, so i know the CPUs work.   I tried multiple sticks of ram between 3 different sets in different slots and even a set of ECC ram with no luck.   So im back to the 975 but i think i might replace it with my 950,  the 950 OC'd way better then this 975.  The 975 is a sample chip and just OC's like a turd.  best i could do and still be stable is 4.2Ghz @ 1.42v  and i know my 950 can do at least 4.6Ghz at those volts.

 

 

I might try pulling the 975 in a few weeks and give the Xeons another try before putting the 950 in.

 

 

*Update*

 

Just heard back from a friend, hes willing to trade my x5675 for a 980x, so in some way ill be able to get to 6 cores :D


Edited by olokul, 13 March 2017 - 06:09 AM.

All four rigs under water

 Primary Rig - i5-4670k - Asus Maximus VII Hero - Mushkin Enhanced Redline 16GB @ 2133 CAS9 - Evga GTX 980 - Silverstone 1200w

i5 2600K @ 4.2Ghz -Asus Maximus IV Gene-Z -Mushkin Redline ddr3 8Gb -MSI Twin Frozr II GTX 580 in SLI -Silverstone 1200W
Secondary Rig -i5 2500K @ 4.2Ghz -Asus Maximus IV Gene-Z -Mushkin Blackline ddr3 8Gb -EVGA Superclock GTX 560TI in SLI -Silverstone 850w

Third Rig - MSI GT60 2OD Laptop - i7 4700MQ @ 3.2Ghz - 16Gb ram - Nvidia GTX780m - 128,120,240msata ssd - 1TB HD

Fourth Rig -i7 975 @4.2GHz -Asus Rampage 3 extreme -Mushkin Ridgeback ddr3 12Gb -4 GTX 670 superclock+ -Evga 1600W G2
Fith Rig -i5 2500K @ 4.2Ghz -ASRock Z77E Mini ITX -Mushkin Redline ddr3 8Gb -EVGA 670 FTW -Silverstone 800w


I dont fail. I just succeed at finding out what doesn't work.


#54 xenkw0n

xenkw0n

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 143 posts
  • Gender:Male

Posted 13 March 2017 - 09:00 AM

That's almost unheard of honestly, especially on a RIIIE board.  Latest BIOS?



#55 olokul

olokul

    Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 508 posts
  • Gender:Male
  • Location:Granger, IN

Posted 13 March 2017 - 09:30 AM

That's almost unheard of honestly, especially on a RIIIE board.  Latest BIOS?

The newest on Asus's webpage for that board.     Maybe ill flash the second bios to the second newest bios from asus and see if that has anything to do with it.


All four rigs under water

 Primary Rig - i5-4670k - Asus Maximus VII Hero - Mushkin Enhanced Redline 16GB @ 2133 CAS9 - Evga GTX 980 - Silverstone 1200w

i5 2600K @ 4.2Ghz -Asus Maximus IV Gene-Z -Mushkin Redline ddr3 8Gb -MSI Twin Frozr II GTX 580 in SLI -Silverstone 1200W
Secondary Rig -i5 2500K @ 4.2Ghz -Asus Maximus IV Gene-Z -Mushkin Blackline ddr3 8Gb -EVGA Superclock GTX 560TI in SLI -Silverstone 850w

Third Rig - MSI GT60 2OD Laptop - i7 4700MQ @ 3.2Ghz - 16Gb ram - Nvidia GTX780m - 128,120,240msata ssd - 1TB HD

Fourth Rig -i7 975 @4.2GHz -Asus Rampage 3 extreme -Mushkin Ridgeback ddr3 12Gb -4 GTX 670 superclock+ -Evga 1600W G2
Fith Rig -i5 2500K @ 4.2Ghz -ASRock Z77E Mini ITX -Mushkin Redline ddr3 8Gb -EVGA 670 FTW -Silverstone 800w


I dont fail. I just succeed at finding out what doesn't work.


#56 REDSPD3GT

REDSPD3GT

    New Member

  • Members
  • 26 posts
  • Gender:Male

Posted 26 March 2017 - 04:45 PM

Whats up fellas? Problem here need all the help I can get. So I installed my 5960x and now I cannot adjust some of the features in the BIOS menu. Even though the can be adjusted and are not grayed out I still cannot adjust. Any ideas why? Oh an i also get an IBMT error when I get to the desktop. All help appreciated. Hey disregard this post. Ha some how all BIOS functions are working now

 


Edited by REDSPD3GT, 27 March 2017 - 04:54 AM.

Currently;MSI x99s Gaming 9 ACK;I7-5960x(4.5ghz @1.2v);Samsung 128 m2 ssd(primary); Samsung 128gig ssd;Samsung 256gig ssd;Samsung 256gig ssd;64 gigs of Skill Ripjaws V 3000mhz;EK water blocks(CPU and GPUs;(3) Nvidia GTX 1080 FE; Silverstone Strider ST 1500W;Corsair 900D;6 radiators (2-4x120,1-3x120,1-2x120,1-120,1x140);Lamptron FC2 and CF525 fan controllers; 24 Delta fans; 2 Noctua NF-A14 iPPC-3000 PWM fans;Koolance 452x2 reservoir; (2) Swiftech MCP655 pumps; 2 loops

 

 


#57 olokul

olokul

    Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 508 posts
  • Gender:Male
  • Location:Granger, IN

Posted 27 March 2017 - 07:49 AM

Well got the 980x installed over the weekend and is running strong for now.   Pulled up some old screenshots of the bios i had of my 950 to get a starting point for OC'ing this cpu.   Running at 4.25Ghz 29x146 @ 1.38v  ram is running 1758Mhz @ 9-9-9-24.   Want to see if i can start pulling some voltage and timings out to make it better.


All four rigs under water

 Primary Rig - i5-4670k - Asus Maximus VII Hero - Mushkin Enhanced Redline 16GB @ 2133 CAS9 - Evga GTX 980 - Silverstone 1200w

i5 2600K @ 4.2Ghz -Asus Maximus IV Gene-Z -Mushkin Redline ddr3 8Gb -MSI Twin Frozr II GTX 580 in SLI -Silverstone 1200W
Secondary Rig -i5 2500K @ 4.2Ghz -Asus Maximus IV Gene-Z -Mushkin Blackline ddr3 8Gb -EVGA Superclock GTX 560TI in SLI -Silverstone 850w

Third Rig - MSI GT60 2OD Laptop - i7 4700MQ @ 3.2Ghz - 16Gb ram - Nvidia GTX780m - 128,120,240msata ssd - 1TB HD

Fourth Rig -i7 975 @4.2GHz -Asus Rampage 3 extreme -Mushkin Ridgeback ddr3 12Gb -4 GTX 670 superclock+ -Evga 1600W G2
Fith Rig -i5 2500K @ 4.2Ghz -ASRock Z77E Mini ITX -Mushkin Redline ddr3 8Gb -EVGA 670 FTW -Silverstone 800w


I dont fail. I just succeed at finding out what doesn't work.