Jump to content

- - - - -

Having trouble with screen resolution

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 sarge23


    New Member

  • Members
  • 1 posts

Posted 26 August 2013 - 01:26 AM

G'day I'm currently having problems with screen resolution. I was using a 5670HD radeon on 1920x1080 and it was running fine. I recently put my mates 560 gtx that I bought off him along with a new mobo and when I tried to do 1920x1080 it was all blurry. I bought a hdmi to dvi cable today and when i put it in all the colours seemed washed and the writing isn't crisp. The current settings are 1366x768. Any clue what to do to make it 1920x1080 and run smooth?

#2 Stonerboy779


    Puts on Q701s d-_-b

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5271 posts
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia

Posted 26 August 2013 - 02:39 AM

Have you tried using just a dvi-dvi cable? And in setting make sure its set to 32-bit and 1920x1080p. You shouldn't have any issues with the gtx560



Man these spammers are geniuses...put (NO SPAM) in the thread title to hide the spam.  It's brilliant.  Hopefully this doesn't catch on...what if rapists wear signs that say (NOT A RAPIST)?  They will be raping everybody! D:


Donate to OCC - You could have won an SSD or GPU

#3 Black64


    Black It Out

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3478 posts
  • Gender:Male
  • Location:The internet

Posted 26 August 2013 - 05:23 AM

Don't use HDMI, I had the same issue a while ago. Use DVI instead.

Current System

[CPU]Intel Xeon W3670 (i7-970) @3.20Ghz---[CPU Cooling]Thermalright Silver Arrow---[MOBO]ASUS Rampage Gene III---[RAM]G-Skill Rip Jaws (24GB)(6x4GB)---[GPU]ASUS GTX 780 OC---[PSU]KingWin Lazar LZ-1000---[CASE]Bitfenix Colossus Venom Edition---[HDDs]WD Dives(6.5TB total storage) and Samsung 250GB SSD(boot)---[Monitors] 3X NEC 24" LCD2490WUXi ISP Panels and 1X Seiki 39" 4K monitor


PC Audio System (Speakers) Triad InRoom Silver's --- (DAC) Schiit Modi --- (AMP) Emotiva MiniX-a-100 --- (Headphones) Sennheiser Momentums and Paradigm H15NC --- (Headphone AMP) --- Schitt Magni



#4 wevsspot


    The Pain of Being a Razorback Fan.....

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 16113 posts
  • Gender:Male
  • Location:NW Arkansas

Posted 26 August 2013 - 05:35 AM

I'm not a big proponent of of video converter cables.  I'd second what the others have said about using a native DVI only cable.


In your post I read that you swapped video cards and motherboards, but don't see a confirmation that you did a fresh installation of Windows.  Did you do a fresh installation of Windows after the gpu - motherboard swap?