Jump to content


Photo
- - - - -

A7n8x Cmos Battery Problems?


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 dixieflatline

dixieflatline

    New Member

  • Members
  • 4 posts

Posted 27 February 2003 - 07:45 PM

greets all,

I've been having intermittant problems with my A7N8X. Sometimes when I boot up it will drop the FSB down to 100 as opposed to 166 and some of my settings may get reset. I checked it with my meter and the battery is making 2.8 volts which seems a little low since the battery is labled 3v. I read something awhile back about some of these boards being shipped with weak batteries but now I can't find anything.

Any help is appreciated

dixieflatline

#2 justinal

justinal

    search the forums before you post!!!!

  • SETI Member
  • 3484 posts
  • Gender:Male
  • Location:down south

Posted 27 February 2003 - 08:41 PM

2.8 v is enough voltage to keep it from resetting
asus a7n8x deluxe (planning to mod)
2500 [email protected]
512 mb geil pc 3200
9700 pro
80 gb maxtor
160 gb maxtor
4 blue case fans
2 cc
custom watercooling setup

#3 KraZy

KraZy

    Member

  • SETI Member
  • 252 posts

Posted 27 February 2003 - 11:03 PM

most battery vlotages are +-.1 anyway..

given my last experiances with ASUS bios, you might want to try an update...

when the bios changes itself, does it automatically go to the bios screen on post?

#4 DimensioN

DimensioN

    ASUS OVERCLOCKER

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2327 posts

Posted 28 February 2003 - 04:33 AM

i sujest you also tell asus.. there are just to much bios and mobo problems lately .. they have to work on it ;)


greetz

#5 justinal

justinal

    search the forums before you post!!!!

  • SETI Member
  • 3484 posts
  • Gender:Male
  • Location:down south

Posted 28 February 2003 - 07:23 AM

ya that defently not a prob you want to have everytime you turn the computer on.
asus a7n8x deluxe (planning to mod)
2500 [email protected]
512 mb geil pc 3200
9700 pro
80 gb maxtor
160 gb maxtor
4 blue case fans
2 cc
custom watercooling setup

#6 Judas

Judas

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 163 posts
  • Location:Belgium

Posted 28 February 2003 - 01:16 PM

I've read something awhile ago about the same problem. Asus might have gotten a bad shipment of batterys, though not really sure about that. Just typed 'Asus A7N8x battery problem' into google and read this: http://www.nforcersh...opic.php?t=4633

Point is to get a 3.3 V battery :P

#7 dixieflatline

dixieflatline

    New Member

  • Members
  • 4 posts

Posted 28 February 2003 - 02:08 PM

hmm, thanks all. I'll try getting a new battery, see if that fixes things. it's annoying since the problem is intermittant which makes it hard to isolate. it doesn't go into BIOS (ver 1001.G) when it has a prob, just says the FSB is at 100 on post and continues to boot. WCPUID confirms the FSB is low so I know it's not some error on the post screen. I hadn't even worried about it that much since it only goes wrong about one boot in three but I'm getting ready to OC so I want everything running right before I start. I'll let you know how this turns out (and if the problem was the battery, Asus too).

thanks again :)