Jump to content


Photo
- - - - -

Vga to HDMI


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Justhavocman

Justhavocman

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 177 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece

Posted 02 February 2013 - 01:33 AM

Ok i have recently bought a monitor , it was a real steal  , i think around 50 euros for a 22" LG HD monitor so i couldn't resist , the thing is all the VGA TO Dvi-D DL connectors cost another 50 euros  :( I found a VGA to HDMI cable for like 5 euros so i can just plug it into my GPU's HDMI port , by the way my GPU is an Asus 670 DC2 , would that work? I've read around that improper use of HDMI might cause hardware damage :(



#2 Muchoman1

Muchoman1

    De-railer of threads, Destroyer of worlds

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1562 posts
  • Gender:Male
  • Location:Western Australia

Posted 02 February 2013 - 01:54 AM

So you need HDMI out from your gpu to VGA in to your monitor?

 

That cable should work


The Hive 
               i7 3930k @ 5GHz 24/7   32Gb Corsair Dominator @ 1866MHz 
                    Asus Rampage IV Extreme    3x EVGA 670 FTW @ 1300MHz Core boost
256Gb Crucial M4 - Boot Drive  4x2Tb HDD Raid 5 - Data Storage 
CPU, Motherboard, GPU and RAM watercooled  by MIPS and Heatkiller 
Heavily Modified XSPC Cube Case 


#3 Justhavocman

Justhavocman

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 177 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece

Posted 02 February 2013 - 02:11 AM

So you need HDMI out from your gpu to VGA in to your monitor?

 

That cable should work

I'm actually trying to find a way to plug in the second monitor , my DVI-I is occupied by the first monitor ,  i can't find a VGA to DVI-D DL which won't cost me a small fortune , so yeah it leaves me with a VGA to HDMI !



#4 Muchoman1

Muchoman1

    De-railer of threads, Destroyer of worlds

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1562 posts
  • Gender:Male
  • Location:Western Australia

Posted 02 February 2013 - 02:20 AM

 

So you need HDMI out from your gpu to VGA in to your monitor?

 

That cable should work

I'm actually trying to find a way to plug in the second monitor , my DVI-I is occupied by the first monitor ,  i can't find a VGA to DVI-D DL which won't cost me a small fortune , so yeah it leaves me with a VGA to HDMI !

 

 

Then it will work.

 

All DVI -> VGA converters are for DL DVI->VGA, so the little dongles that you get with most (all) graphics cards these days will work


The Hive 
               i7 3930k @ 5GHz 24/7   32Gb Corsair Dominator @ 1866MHz 
                    Asus Rampage IV Extreme    3x EVGA 670 FTW @ 1300MHz Core boost
256Gb Crucial M4 - Boot Drive  4x2Tb HDD Raid 5 - Data Storage 
CPU, Motherboard, GPU and RAM watercooled  by MIPS and Heatkiller 
Heavily Modified XSPC Cube Case 


#5 Justhavocman

Justhavocman

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 177 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece

Posted 02 February 2013 - 02:50 AM

 

 

So you need HDMI out from your gpu to VGA in to your monitor?

 

That cable should work

I'm actually trying to find a way to plug in the second monitor , my DVI-I is occupied by the first monitor ,  i can't find a VGA to DVI-D DL which won't cost me a small fortune , so yeah it leaves me with a VGA to HDMI !

 

 

Then it will work.

 

All DVI -> VGA converters are for DL DVI->VGA, so the little dongles that you get with most (all) graphics cards these days will work

 

Ok , awesome , thanx a bunch mate ;D



#6 d6bmg

d6bmg

    BMG FTW!!

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4147 posts
  • Gender:Male

Posted 02 February 2013 - 04:03 AM

Ue DVI to VGA converter which came with the graphics card itself. ;)


boozei.gif


#7 Justhavocman

Justhavocman

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 177 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece

Posted 02 February 2013 - 04:19 AM

Ue DVI to VGA converter which came with the graphics card itself. ;)

No converter of such sort came with the GPU :)



#8 d6bmg

d6bmg

    BMG FTW!!

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4147 posts
  • Gender:Male

Posted 02 February 2013 - 09:08 AM

^ Uh, just saw the bundled components in newegg.

You can buy those cheap converters at any time. :)


boozei.gif


#9 Justhavocman

Justhavocman

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 177 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece

Posted 05 February 2013 - 04:53 AM

Ok i tried it but it didn't work , i was supposed to buy an HDMI to VGA convernet which costs 50-60 euros  :rtfm: ! Now , would a VGA splitter work? Kind of like this http://www.plaisio.g...A-CABLE-560.htm



#10 bigball1

bigball1

    Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 591 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nova Scotia, Canada

Posted 05 February 2013 - 05:12 AM

??? You cant go from HDMI to VGA.. Your going from a digital to analog signal. The cable can not convert this.

 

Move your monitor that is on the DVI-I connector to your other DVI port. Then buy the cheap dvi to vga adapter.

 

In your display settings you will have to move around your desktops so that your main desktop is on monitor 1.



#11 Justhavocman

Justhavocman

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 177 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece

Posted 05 February 2013 - 05:17 AM

??? You cant go from HDMI to VGA.. Your going from a digital to analog signal. The cable can not convert this.

 

Move your monitor that is on the DVI-I connector to your other DVI port. Then buy the cheap dvi to vga adapter.

 

In your display settings you will have to move around your desktops so that your main desktop is on monitor 1.

my GPU has two Different DVI ports , DVI-I and DVI-D ! 

the DVI-I is occupied by my current monitor and i can't find a DVI-D to vga adapter -_-


Edited by Justhavocman, 05 February 2013 - 05:55 AM.


#12 Waco

Waco

    Lab Rat 2

  • Reviewer
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15454 posts
  • Gender:Male
  • Location:Los Alamos, NM

Posted 05 February 2013 - 06:18 AM

So switch which monitor is on the DVI-I port?

sig.png

GTX 770 replaced with watercooled GTX780...but too lazy to change the sig.