Jump to content


Photo
- - - - -

bad vidio card drivers


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 makarov

makarov

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tasmania, Australia

Posted 29 March 2012 - 02:21 AM

ok so i got this old freebie computer from school and put on a copy of windows seven on it. so i was going to run a mincraft server of it...
and this happens.

Bad video card drivers!
-----------------------

Minecraft was unable to start because it failed to find an accelerated OpenGL mode.
This can usually be fixed by updating the video card drivers.



--- BEGIN ERROR REPORT 7fe0271 --------
Generated 29/03/12 9:15 PM

Minecraft: Minecraft 1.2.4
OS: Windows 7 (x86) version 6.1
Java: 1.6.0_31, Sun Microsystems Inc.
VM: Java HotSpot™ Client VM (mixed mode), Sun Microsystems Inc.
LWJGL: 2.4.2
[failed to get system properties (java.lang.NullPointerException)]

org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:185)
at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:311)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:856)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:784)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:765)
at net.minecraft.client.Minecraft.a(SourceFile:230)
at net.minecraft.client.Minecraft.run(SourceFile:650)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT c2a37204 ----------

i have tried everything i can think of and what the other people on the internet suggest.
hope you guys can help me

thanks in advance

#2 Muchoman1

Muchoman1

    De-railer of threads, Destroyer of worlds

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1562 posts
  • Gender:Male
  • Location:Western Australia

Posted 29 March 2012 - 03:25 AM

ok so i got this old freebie computer from school and put on a copy of windows seven on it. so i was going to run a mincraft server of it...
and this happens.

Bad video card drivers!
-----------------------

Minecraft was unable to start because it failed to find an accelerated OpenGL mode.
This can usually be fixed by updating the video card drivers.



--- BEGIN ERROR REPORT 7fe0271 --------
Generated 29/03/12 9:15 PM

Minecraft: Minecraft 1.2.4
OS: Windows 7 (x86) version 6.1
Java: 1.6.0_31, Sun Microsystems Inc.
VM: Java HotSpot™ Client VM (mixed mode), Sun Microsystems Inc.
LWJGL: 2.4.2
[failed to get system properties (java.lang.NullPointerException)]

org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:185)
at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:311)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:856)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:784)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:765)
at net.minecraft.client.Minecraft.a(SourceFile:230)
at net.minecraft.client.Minecraft.run(SourceFile:650)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT c2a37204 ----------

i have tried everything i can think of and what the other people on the internet suggest.
hope you guys can help me

thanks in advance


well it would help us to help you if you post the full specs of the system.

that way we can know what we are dealing with :thumbsup:

The Hive 
               i7 3930k @ 5GHz 24/7   32Gb Corsair Dominator @ 1866MHz 
                    Asus Rampage IV Extreme    3x EVGA 670 FTW @ 1300MHz Core boost
256Gb Crucial M4 - Boot Drive  4x2Tb HDD Raid 5 - Data Storage 
CPU, Motherboard, GPU and RAM watercooled  by MIPS and Heatkiller 
Heavily Modified XSPC Cube Case 


#3 90sgamer

90sgamer

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 435 posts
  • Gender:Male
  • Location:Mesa AZ, USA

Posted 29 March 2012 - 03:47 AM

well it would help us to help you if you post the full specs of the system.

that way we can know what we are dealing with :thumbsup:


+ 1, We can't help much without that.

Also, did you install graphics drivers yourself, or use the Windows 7 defaults? If I recall correctly, the default Win 7 drivers for ATI & Nvidia cards do not have OpenGL support.
You'll need to download the latest drivers for the graphics card from the manufacturer's site.

[Thor] Windows 7 Pro x64 || Rosewill Thor V2 || Core i7 3770k || ASUS Sabertooth Z77 || 16GB Corsair Vengeance DDR3-1600 || EVGA Geforce GTX 670 || ASUS Xonar DSX || Kingston HyperX 3k 240GB, Crucial M4 256GB, 2x 1TB WD Caviar Black, 3TB Seagate Barracuda || Corsair TX850 ||

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[Simone] Ubuntu Linux 64bit || Antec 200 || Core i7 920 || ASUS Rampage III Formula || 6GB Kingston HyperX DDR3-1600 || XFX Radeon 5870 || WD Caviar Blue || Corsair TX650M ||


My Steam Profile My Facebook Profile


#4 makarov

makarov

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tasmania, Australia

Posted 29 March 2012 - 01:11 PM

This is from my phone so I can't put up the specs till I get home.

I did try the manufacture website (acer) and for my particular model it didn't have win 7 drivers. Because the computer was never sold with Windows seven

#5 makarov

makarov

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tasmania, Australia

Posted 29 March 2012 - 10:08 PM

Right
Motherboard:acer model number: 946GZT-AM V:1.0
Cpu: Celeron D 2005 @ 3.2ghz
Graphics: on board
All the other parts don't matter right
Hope this helps you to help me

#6 90sgamer

90sgamer

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 435 posts
  • Gender:Male
  • Location:Mesa AZ, USA

Posted 29 March 2012 - 10:22 PM

Use this link on the Intel site to get the best graphics drivers for your GPU:
http://www.intel.com...detect/graphics
:thumbsup:

This should find your Intel GPU drivers and install the correct version (and those have OpenGL support)

[Thor] Windows 7 Pro x64 || Rosewill Thor V2 || Core i7 3770k || ASUS Sabertooth Z77 || 16GB Corsair Vengeance DDR3-1600 || EVGA Geforce GTX 670 || ASUS Xonar DSX || Kingston HyperX 3k 240GB, Crucial M4 256GB, 2x 1TB WD Caviar Black, 3TB Seagate Barracuda || Corsair TX850 ||

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[Simone] Ubuntu Linux 64bit || Antec 200 || Core i7 920 || ASUS Rampage III Formula || 6GB Kingston HyperX DDR3-1600 || XFX Radeon 5870 || WD Caviar Blue || Corsair TX650M ||


My Steam Profile My Facebook Profile


#7 makarov

makarov

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tasmania, Australia

Posted 30 March 2012 - 01:27 AM

yea i had already tried that auto update tool. it says that i curently have the latest drivers.

anyway i also ran the intel system identify which said my graphics was this: Intel® 946GZ that was hyperlinked so you click on that and this comes up:http://www.intel.com/p/en_US/support/highlights/graphics/intel946gz
on that page i see OpenGL* Support Web Link so i click on that
anyway cut a long story short that lead me back to manualy update driver tool which is where i started. and i cant use that because my particular model isnt on the list.
i feel like im going round in circles. :(

here's what ive found so far:
GRAPHICS INFORMATION
Graphics Product [1] Intel® 946GZ
Graphics Driver Version not detected
Driver Status Your driver is current

Edited by makarov, 30 March 2012 - 01:28 AM.


#8 viperk1

viperk1

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 318 posts
  • Gender:Male
  • Location:Toronto

Posted 30 March 2012 - 07:11 AM

Have you downloaded and installed one of these drivers?

Intel Driver Download

Try uninstalling the video card driver and then installing from one of these packages.
67% of all statistics are made up on the spot.