Jump to content


Photo

Windows 8 Metro UI Petition!


  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#1 90sgamer

90sgamer

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 435 posts
  • Gender:Male
  • Location:Mesa AZ, USA

Posted 01 March 2012 - 10:27 PM

I started a Petition at iPetitions:

MS: Allow an Option to Disable Metro UI in Windows 8

Sign it if you want! The desktop enthusiast community isn't big, but our voice must be heard!
Lets get the ball rolling!

EDIT:

I made a Facebook page as well:
http://www.facebook....198856980216349

Here is my blurb:

"As many computer enthusiasts know, Microsoft has developed a new user interface for Windows 8 called Metro UI. This is a gigantic departure from traditional desktop functionality.

While this new UI seems perfectly suited for tablet PCs with touch screens, many people believe it hinders normal desktop and notebook use via a mouse and keyboard.

This petition is to show Microsoft that there is a huge community out there that want the OPTION of having a traditional desktop experience, start button and all. We simply want a setting capable of disabling or re-enabling the Metro UI. "

Edited by 90sgamer, 01 March 2012 - 11:05 PM.

[Thor] Windows 7 Pro x64 || Rosewill Thor V2 || Core i7 3770k || ASUS Sabertooth Z77 || 16GB Corsair Vengeance DDR3-1600 || EVGA Geforce GTX 670 || ASUS Xonar DSX || Kingston HyperX 3k 240GB, Crucial M4 256GB, 2x 1TB WD Caviar Black, 3TB Seagate Barracuda || Corsair TX850 ||

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[Simone] Ubuntu Linux 64bit || Antec 200 || Core i7 920 || ASUS Rampage III Formula || 6GB Kingston HyperX DDR3-1600 || XFX Radeon 5870 || WD Caviar Blue || Corsair TX650M ||


My Steam Profile My Facebook Profile


#2 d6bmg

d6bmg

    BMG FTW!!

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4147 posts
  • Gender:Male

Posted 01 March 2012 - 11:58 PM

Why would you want to disable metro UI? :unsure:

boozei.gif


#3 flareback

flareback

    justified through faith

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1759 posts
  • Gender:Male
  • Location:SC, USA

Posted 02 March 2012 - 12:11 AM

I was under the impression that disabling the metro UI was an option. I swear I saw that in some video a while back.
Primary Rig - Intel core i7 920 | Gigabyte EX58 UD4P | 6 GB DDR3 1333 | Sapphire Radeon HD 4850
Secondary Rig - 20 inch iMac | 2.4 Ghz Intel Core 2 Duo | 2 GB DDR2 RAM
Mobile Rig - Asus Eee pc 1000 - 1.6Ghz intel atom | 40Gig SSD | Ubuntu Netbook Remix

#4 90sgamer

90sgamer

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 435 posts
  • Gender:Male
  • Location:Mesa AZ, USA

Posted 02 March 2012 - 12:24 AM

I was under the impression that disabling the metro UI was an option. I swear I saw that in some video a while back.


You could do it with a registry hack on the Developer preview, but now they have removed that option, and since the start button is gone from the desktop, you have to use the Metro UI.

@d6bmg I don't like it because it gets in the way of a normal desktop experience, and the tile size, layout, etc is specifically built for touchpads/screens. Its just like a console port game that the devs clumsily tried to port the controls and interface over to a mouse and keyboard from a controller. This results in a sub-par experience compared to a program designed for the equipment you have.

Edited by 90sgamer, 02 March 2012 - 12:25 AM.

[Thor] Windows 7 Pro x64 || Rosewill Thor V2 || Core i7 3770k || ASUS Sabertooth Z77 || 16GB Corsair Vengeance DDR3-1600 || EVGA Geforce GTX 670 || ASUS Xonar DSX || Kingston HyperX 3k 240GB, Crucial M4 256GB, 2x 1TB WD Caviar Black, 3TB Seagate Barracuda || Corsair TX850 ||

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[Simone] Ubuntu Linux 64bit || Antec 200 || Core i7 920 || ASUS Rampage III Formula || 6GB Kingston HyperX DDR3-1600 || XFX Radeon 5870 || WD Caviar Blue || Corsair TX650M ||


My Steam Profile My Facebook Profile


#5 flareback

flareback

    justified through faith

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1759 posts
  • Gender:Male
  • Location:SC, USA

Posted 02 March 2012 - 02:04 AM

metro UI might be great for tablets and other touch devices but I feel that as a desktop user, I'm taking it up the backside from microsoft.
Primary Rig - Intel core i7 920 | Gigabyte EX58 UD4P | 6 GB DDR3 1333 | Sapphire Radeon HD 4850
Secondary Rig - 20 inch iMac | 2.4 Ghz Intel Core 2 Duo | 2 GB DDR2 RAM
Mobile Rig - Asus Eee pc 1000 - 1.6Ghz intel atom | 40Gig SSD | Ubuntu Netbook Remix

#6 FUZi0N

FUZi0N

    Nodrod

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ooltewah, TN

Posted 02 March 2012 - 02:20 AM

Guess when Win7 is out of date Linux is my next option

Josh

Corsair 500R

Asus Maximus Hero VI

i7 4770k w/ Corsair H100

G.skill Trident X 2x8gb

EVGA GTX670 SC

Corsair HX1050 PSU

Kingston SSD 120GB OS

Western Digital 1TB Storage

 


#7 d6bmg

d6bmg

    BMG FTW!!

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4147 posts
  • Gender:Male

Posted 02 March 2012 - 04:09 AM

^ With the crappy driver available for crossfireX or SLI for any linux distributions, you will have loads of problem in gaming. Otherwise linux is top notch.

boozei.gif


#8 VaporX

VaporX

    Sapphire Gaming Evangelist

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1714 posts
  • Gender:Male
  • Location:Carbondale, Il

Posted 02 March 2012 - 04:29 AM

I have to agree the Metro UI is crap for a desktop using the keyboard and mouse option.

Edward "Vapor-X" Crisler

Sapphire North America PR Represenative

"I don't play when it comes to gaming"

 


#9 d6bmg

d6bmg

    BMG FTW!!

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4147 posts
  • Gender:Male

Posted 02 March 2012 - 05:34 AM

Now +1 as I've installed win 8 in vmware and no option to remove metroUI is very bad and even worse, I can no longer disable it from registry. :-(
Hopefully the option would be there in final release.

boozei.gif


#10 Waco

Waco

    Lab Rat 2

  • Reviewer
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15456 posts
  • Gender:Male
  • Location:Los Alamos, NM

Posted 02 March 2012 - 07:10 AM

If it can't be disabled then I'm not gonna upgrade for a while...

sig.png

GTX 770 replaced with watercooled GTX780...but too lazy to change the sig.


#11 _TheAlexO

_TheAlexO

    Formerly ShallowBay

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2789 posts
  • Gender:Male
  • Location:Missouri

Posted 02 March 2012 - 08:08 AM

If it can't be disabled then I'm not gonna upgrade for a while...


same here

My Skyrim ENB Album

Processor: Intel Core i5 3570k @4.4ghz | Motherboard: MSI z77a-g43 | Video Card: EVGA GTX 680 @1.3ghz core | Memory: 16gb Patriot ddr3 2133mhz (from OCC) | Case: Corsair 600T Alpine Edition | Power Supply: Corsair 700 Gamer Series

 | Speakers: Corsair sp2500 (from OCC) | Headset: Logitech G35 | Mouse: Logitech g500 | Keyboard: Corsair K60 Red Switches


#12 DanTheGamer11

DanTheGamer11

    When life gives you lemons, eat them.

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4015 posts
  • Gender:Male

Posted 02 March 2012 - 08:13 AM

Poor people with Bulldozer :P

Processor AMD Phenom II X6 1055T @3.2Ghz
Cooler Cooler Master Hyper 212 Evo
Memory 8GB 1.48V 1600Mhz DDR3 Crucial Ballistix Tactical
Motherboard Asrock N68C-GS FX
Graphics XFX HD 7950
Storage 1TB WD Caviar Blue HDD, 240GB Kingston Hyper X SSD, Thanks OCC & Kingston, makes a big difference  :)
Optical Disk Drive Sony Optiarc DVD/CD ReWriter
Power Supply Cooler Master GX 650W Bronze
Case Cooler Master CM690