Jump to content


Photo

how do i need to set up my client


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 camaro_dude15

camaro_dude15

    If you cant DODGE it, RAM it

  • Donated T5
  • PipPipPipPip
  • 1039 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kansas

Posted 04 November 2013 - 09:13 PM

i have my 7970 in and going but the client control window says it will average 5338 ppd, what am i doing wrong


Case Coolermaster Haf 932| MoBo ASUS Crosshair V Formula Z| CPU AMD FX 8320 and Noctua D 14|7990, 7970 gpu's
RAM Kingston 16gb ddr3| PSU cougar 1000w|OCZ Agility 2 60gb WD blue's 500gb, 320gb |


#2 cchalogamer

cchalogamer

    Folding is good :)

  • Folding Member
  • 4677 posts
  • Gender:Male
  • Location:NC (USA)

Posted 04 November 2013 - 10:29 PM

Assuming you are running the newest client and you have a passkey setup:

 

Right click on the folding icon in the system tray and choose advanced control

 

Here's mine on this PC

bctw.png
 
Choose Configure
14ek.png
 
Click on the Slots tab and select your gpu and click edit
 
Scroll down to the Extra slot options
 
7m2x.png
 
click on add
 
7i1q.png
 
type in the Name box client-type and in the value box advanced and click OK
 
This will allow you to be able to receive Core_17 work units, in my case my GTX 770 would NOT play nice and was directed to give the beta flag a try vs advanced and it worked but for the majority of users advanced is what you should use.
 
I'm not a folding master these days but it's what I've gathered over the last week or so getting a couple systems back up and running so hope it helps.

Edited by cchalogamer, 04 November 2013 - 10:30 PM.

1zdcjtx.png

i7-4930K/GA-X79-UP4/32GB G.Skill & Team Vulcan Mixed/240GB Seagate 600 SSD/3TB/R9 290X/Rosewill Capstone 750 (main rig)

i7-4770K/GA-Z87X-UD5H/16GB ADATA/240GB Seagate 600 SSD/3TB/2 x 1TB RAID 1/1.5TB/GTX 770/GTX 670/Rosewill Capstone 750-M (secondary location main rig)

i7-4810MQ/Sager N8258-S/16GB/120GB mSATA/2 x 1TB/GTX 880M/180W AC Adapter w/8 cell battery (gaming laptop)

i5-4300Y/Dell Venue 11 Pro/8GB/256GB/Intel HD 4200 (GT2)/25W Ac Adapter w/removable 2 cell battery (Win 8 Pro Tablet)

i5-3570K/GA-Z77X-UD5H/16GB Kingston HyperX/500GB/3 x 2TB/2 x 320GB RAID 1/Antec BP550 (server)


#3 camaro_dude15

camaro_dude15

    If you cant DODGE it, RAM it

  • Donated T5
  • PipPipPipPip
  • 1039 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kansas

Posted 05 November 2013 - 04:09 PM

thanks looks much better now


Case Coolermaster Haf 932| MoBo ASUS Crosshair V Formula Z| CPU AMD FX 8320 and Noctua D 14|7990, 7970 gpu's
RAM Kingston 16gb ddr3| PSU cougar 1000w|OCZ Agility 2 60gb WD blue's 500gb, 320gb |


#4 road-runner

road-runner

    Posting Machine

  • Folding Member
  • 10721 posts
  • Gender:Male
  • Location:Texas

Posted 05 November 2013 - 07:24 PM

You should get around 100,000 ppd using the advanced flag...



sigimage.gif


#5 camaro_dude15

camaro_dude15

    If you cant DODGE it, RAM it

  • Donated T5
  • PipPipPipPip
  • 1039 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kansas

Posted 06 November 2013 - 08:44 PM

high 90's, im satisfied, i need to get the haswell going again, ill put the 275's in it and i'll be set for a while


Case Coolermaster Haf 932| MoBo ASUS Crosshair V Formula Z| CPU AMD FX 8320 and Noctua D 14|7990, 7970 gpu's
RAM Kingston 16gb ddr3| PSU cougar 1000w|OCZ Agility 2 60gb WD blue's 500gb, 320gb |


#6 cchalogamer

cchalogamer

    Folding is good :)

  • Folding Member
  • 4677 posts
  • Gender:Male
  • Location:NC (USA)

Posted 06 November 2013 - 10:52 PM

You should also set the CPU to use one less core than it has (virtual or real) to dedicate to feeding the GPU data when using the new Core_17 units if you're CPU folding on the same rig, I kinda left that one out .  Just open up the CPU slot instead of the GPU and change the number of CPU threads this slot should use to one less than you have (quad core 3, quad with hyper threading 7, 500 cores 499, etc. :)

 

Now if nVidia will get a driver that will both play BF4 AND fold well I'll be happy. Right now BF4 > F@H for me :lol:


1zdcjtx.png

i7-4930K/GA-X79-UP4/32GB G.Skill & Team Vulcan Mixed/240GB Seagate 600 SSD/3TB/R9 290X/Rosewill Capstone 750 (main rig)

i7-4770K/GA-Z87X-UD5H/16GB ADATA/240GB Seagate 600 SSD/3TB/2 x 1TB RAID 1/1.5TB/GTX 770/GTX 670/Rosewill Capstone 750-M (secondary location main rig)

i7-4810MQ/Sager N8258-S/16GB/120GB mSATA/2 x 1TB/GTX 880M/180W AC Adapter w/8 cell battery (gaming laptop)

i5-4300Y/Dell Venue 11 Pro/8GB/256GB/Intel HD 4200 (GT2)/25W Ac Adapter w/removable 2 cell battery (Win 8 Pro Tablet)

i5-3570K/GA-Z77X-UD5H/16GB Kingston HyperX/500GB/3 x 2TB/2 x 320GB RAID 1/Antec BP550 (server)


#7 Hyper

Hyper

    Of course it will fit, I have power tools.

  • Members
  • PipPipPip
  • 887 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vancouver, WA

Posted 07 November 2013 - 06:45 AM

You should also set the CPU to use one less core than it has (virtual or real) to dedicate to feeding the GPU data when using the new Core_17 units if you're CPU folding on the same rig, I kinda left that one out .  Just open up the CPU slot instead of the GPU and change the number of CPU threads this slot should use to one less than you have (quad core 3, quad with hyper threading 7, 500 cores 499, etc. :)

 

Now if nVidia will get a driver that will both play BF4 AND fold well I'll be happy. Right now BF4 > F@H for me :lol:

Was just going to suggest the same thing about leaving one core for the gpu... I did that on my folding rigs and gained a few thousand ppd's... I'm running nvidia cards though, and I'm not sure the amd cards require it... you might need to play around to see what gives the best numbers..


Posted Image

#8 camaro_dude15

camaro_dude15

    If you cant DODGE it, RAM it

  • Donated T5
  • PipPipPipPip
  • 1039 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kansas

Posted 07 November 2013 - 04:47 PM

i running on 6 of 8 cores, i frequently use this pc while folding so thats how ive always had it set


Case Coolermaster Haf 932| MoBo ASUS Crosshair V Formula Z| CPU AMD FX 8320 and Noctua D 14|7990, 7970 gpu's
RAM Kingston 16gb ddr3| PSU cougar 1000w|OCZ Agility 2 60gb WD blue's 500gb, 320gb |


#9 road-runner

road-runner

    Posting Machine

  • Folding Member
  • 10721 posts
  • Gender:Male
  • Location:Texas

Posted 08 November 2013 - 05:39 PM

I think nvidia needs a full core, AMD not so much with core 17...



sigimage.gif


#10 cchalogamer

cchalogamer

    Folding is good :)

  • Folding Member
  • 4677 posts
  • Gender:Male
  • Location:NC (USA)

Posted 08 November 2013 - 09:22 PM

Wasn't too sure, the newest AMD card I have is my "old" 6950 2GB that I tossed in my server, tried it out on Core 17 and it WAS eating a full core of the E8400 but idk (in other news it's good for ~13K ppd like that vs 9K without the advanced flag) However I just looked at it again (Been running for a few days now) and it's bouncing between 22 and 43% so I guess not as important with AMD.  

 

http://img138.images...8/1963/2ddf.png if for some reason you want to see what I'm getting with the older tech.


1zdcjtx.png

i7-4930K/GA-X79-UP4/32GB G.Skill & Team Vulcan Mixed/240GB Seagate 600 SSD/3TB/R9 290X/Rosewill Capstone 750 (main rig)

i7-4770K/GA-Z87X-UD5H/16GB ADATA/240GB Seagate 600 SSD/3TB/2 x 1TB RAID 1/1.5TB/GTX 770/GTX 670/Rosewill Capstone 750-M (secondary location main rig)

i7-4810MQ/Sager N8258-S/16GB/120GB mSATA/2 x 1TB/GTX 880M/180W AC Adapter w/8 cell battery (gaming laptop)

i5-4300Y/Dell Venue 11 Pro/8GB/256GB/Intel HD 4200 (GT2)/25W Ac Adapter w/removable 2 cell battery (Win 8 Pro Tablet)

i5-3570K/GA-Z77X-UD5H/16GB Kingston HyperX/500GB/3 x 2TB/2 x 320GB RAID 1/Antec BP550 (server)


#11 road-runner

road-runner

    Posting Machine

  • Folding Member
  • 10721 posts
  • Gender:Male
  • Location:Texas

Posted 09 November 2013 - 07:58 AM

I think it uses a little bit but nothing like nvidia from what I have read, I give them all the cores to use since smp isnt worth running to me anymore when there is a video card there doing 100,000 ppd I could care less about maxing out my cpu for 5 or 6 thousand ppd...


Edited by road-runner, 09 November 2013 - 07:58 AM.


sigimage.gif