Jump to content


Photo
- - - - -

A6-3670K Overclocking issues


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 razerfanboi

razerfanboi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 168 posts
  • Gender:Male

Posted 18 March 2013 - 02:31 PM

While attemtping to overclock my brand new A6 (I've read all the tutorials I could find) I come across one issue and I can't seem to find people having this issue.

 

I can overclock the CPU and GPU parts of the APU easily by adjusting the multipliers and divisors. I've gotten the CPU up to 3300MHz from 2700MHz and the GPU up to almost 900MHz from 600MHz.. However, anytime I change the core clock from the default setting of 100 (I've tried everything from 101 to 130) I only get a black screen after saving and rebooting. Nothing fixes the issue except resetting CMOS then going back and either restoring a backup config or manually setting everything again.

 

Does anyone know what is going on and how to fix this? Or will I just have to setting with adjusting the multipliers/divisors?


Alexander:
Gigabyte EP45T-UD3P :: Intel Q9550 :: 16GB Patriot Division 4 Viper Extreme :: EVGA GTX 460 :: WD Caviar Black 750GB :: Win 7 Ultimate :: Fedora 16

HakTop:
Lenovo T410 :: Intel Core i5 480M :: 4GB RAM :: Linux Mint 12 :: Peppermint Linux Two :: Backtrack 5 R1 :: Win 7 Ultimate

#2 d6bmg

d6bmg

    BMG FTW!!

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4120 posts
  • Gender:Male

Posted 19 March 2013 - 01:28 AM

Which BSOD error code are you getting? Please mention it.


boozei.gif


#3 ohldboy

ohldboy

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 218 posts
  • Gender:Male
  • Location:Waterbury, CT 06704 USA

Posted 19 March 2013 - 04:43 AM

DrDeath is this for 3850 (example) or 3870K?



#4 razerfanboi

razerfanboi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 168 posts
  • Gender:Male

Posted 19 March 2013 - 07:16 PM

No BSOD. Just a black screen after saving and rebooting. It doesn't POST or anything.


Alexander:
Gigabyte EP45T-UD3P :: Intel Q9550 :: 16GB Patriot Division 4 Viper Extreme :: EVGA GTX 460 :: WD Caviar Black 750GB :: Win 7 Ultimate :: Fedora 16

HakTop:
Lenovo T410 :: Intel Core i5 480M :: 4GB RAM :: Linux Mint 12 :: Peppermint Linux Two :: Backtrack 5 R1 :: Win 7 Ultimate

#5 Drdeath

Drdeath

    Certified Geek

  • Banned
  • PipPipPipPip
  • 1573 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chicago Burbs

Posted 19 March 2013 - 10:30 PM

You need more vcore.. The scrren shot is 3850K if I remember correctly


WACO NEEDS A HUG KILLER: Intel Core i7 3770K Overclocked to 4.9GHz stable 24/7
Gigabyte Z77 UD7/ Nexus 1100/ 3 x Sappire Dual 7970's 1150-1600/ 16G G.Skill Tridents Memory Overclocked to 2200MHz cas 9
OCZ 240G Revo Drive/ Phobya WayCooLit TestBench
Custom Water/ Swiftech Apogee XT/ Liang MCP655/ Thermalchill PA120.3 plus 120.2

JEALOUS BLUE PANDA GOT MUGGED AND KICKED BY GIRL SCOUTS KILLER: Same as above with 3930K/ Gigabyte X79 UD4 when I feel like it.

JEALOUS WACO KILLER II: A10-5800K TRINITY/ ASRock A85 Extreme 4/Noctua C-14 Air Cooling/ Radeon 6670/ Seasonic 550W PSU/ 8G Kingston Hyper X 1600MHz Low-Profile Memory/ 120G OCZ Vertex 3/ 320 Veloci-Raptor/ Hauppauge Win-TV TV Tuner/ Zalman HD503 HTPC case

 

 


#6 d6bmg

d6bmg

    BMG FTW!!

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4120 posts
  • Gender:Male

Posted 21 March 2013 - 12:06 AM

No BSOD. Just a black screen after saving and rebooting. It doesn't POST or anything.

 

Processor is not getting enough juice to load the system up.

How about giving it a little bit more vcore? And I think you must have left vcore to auto, right?


Edited by d6bmg, 21 March 2013 - 12:06 AM.

boozei.gif


#7 razerfanboi

razerfanboi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 168 posts
  • Gender:Male

Posted 24 March 2013 - 07:20 PM

I've changed the vcore and increased it a few steps but still no response.


Alexander:
Gigabyte EP45T-UD3P :: Intel Q9550 :: 16GB Patriot Division 4 Viper Extreme :: EVGA GTX 460 :: WD Caviar Black 750GB :: Win 7 Ultimate :: Fedora 16

HakTop:
Lenovo T410 :: Intel Core i5 480M :: 4GB RAM :: Linux Mint 12 :: Peppermint Linux Two :: Backtrack 5 R1 :: Win 7 Ultimate

#8 d6bmg

d6bmg

    BMG FTW!!

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4120 posts
  • Gender:Male

Posted 25 March 2013 - 05:21 AM

what's the max vocre you have used? Post your settings please.


boozei.gif