Jump to content


Photo
- - - - -

100% highest active on windows 7


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 changwafu

changwafu

    New Member

  • Members
  • 4 posts

Posted 22 January 2013 - 07:25 PM

guys, i really need help on this. i hope someone can shed some light on whats causing the issue. anyway, let me start. i own a mini internet cafe with 3 computers which all has the same specs (intel pentium g630, 4gb ram, nvidia gt 630, 500gb wd blue, asus p8h61 mobo, generic psu, etc...). the problem is, one of the computers always hangs. and as i checked resource monitor through task manager, i can see that under the disk category, its showing 100% highest active time always. i know this is the issue, but my question is, what could be causing this problem? ive already switched around the hdds, updated the bios, reinstalled windows three times already, but the same computer is still having the same issue. the highest active time is always at 100% even when you're just browsing the net or even at idle. ive been working on this for weeks now.



#2 SpikeSoprano

SpikeSoprano

    Certified Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1540 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cape Breton,Canada

Posted 22 January 2013 - 09:43 PM

Chect task manager and see what processes are running,it should show what is running at 100%, if there is nothing showing it could be a hardware issue, also make sure you don't have 2 anti virus programs running at one time,

CPU>I7 2600K  -MB>GIGABYTE  Z68X-UD3H-B3-MEM>KINGSTON 1600 MHZ-HYPER 212 EVO

VIDEO>ZOTAC GTX 660 2 GB-SSD>VERTEX 3 120 GB-HD>WD 500+WD 250 GB-G500 MOUSE

CASE>ROSEWILL CHALLENGER W/4 120MM FANS-PSU> 650 WATT-MONITOR>24 INCH BENQ


#3 Black64

Black64

    Black It Out

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3278 posts
  • Gender:Male
  • Location:The internet

Posted 23 January 2013 - 02:43 PM

Could be a virus...


Current System

[CPU]Intel Xeon W3670 (i7-970) @3.20Ghz---[CPU Cooling]Thermalright Silver Arrow---[MOBO]ASUS Rampage Gene III---[RAM]G-Skill Rip Jaws (24GB)(6x4GB)---[GPU]ASUS GTX 780 OC---[PSU]KingWin Lazar LZ-1000---[CASE]Bitfenix Colossus Venom Edition---[HDDs]WD Dives(6.5TB total storage) and Samsung 250GB SSD(boot)---[Monitors] 3X NEC 24" LCD2490WUXi ISP Panels and 1X Seiki 39" 4K monitor

 

PC Audio System (Speakers) Triad InRoom Silver's --- (DAC) Schiit Modi --- (AMP) Emotiva MiniX-a-100 --- (Headphones) Sennheiser Momentums and Paradigm H15NC --- (Headphone AMP) --- Schitt Magni

 

 


#4 edda0199

edda0199

    New Member

  • Members
  • 7 posts
  • Gender:Male
  • Location:no

Posted 23 January 2013 - 04:48 PM

A virus undiscovered, maybe. This kind of virus is harmless, but it will affect the function of your computer.

 

:no: So I think you should update your system.