Jump to content


Photo

Windows 8 no wifi


  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#1 Onion

Onion

    OCC Lawyer

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4201 posts
  • Gender:Male
  • Location:University of North Florida

Posted 16 November 2012 - 11:34 AM

Installed Windows 8, now I don't have wifi. My laptop connects but I don't have Internet. Now what?

Rig 1: Q9450 @ 4.0 â–º P45-UD3R â–º GTX 275 â–º 2 x 2 G Series â–º 2x Raptor 150 â–º Truepower Quattro 1kw â–º WC'd â–º 3d Aurora 570
Rig 2: Q6700 @ 4.0 â–º 780i â–º 8800 GTS 512 â–º 4 x 1 Tracers â–º 2 x 640GB AAKS â–º Corsair 650TX â–º Temp. Stock Cooling â–º Antec 900
Rig 3: E2200 â–º P35-DS3L â–º 2900 ICEQ â–º 2 x 1GB Ballistix â–º WD 320 â–º Antec Earthwatts 380 â–º Stock Cooling â–º Ultra Armor
Rig 4: E2160 â–º P35-DS3L â–º 8400 GT â–º 2 x 1GB ballistix â–º WD 320 â–º Antec Earthwatts 430 â–º Stock Cooling â–º Custom Case
OCC - Home of the Potato Overclock


#2 El_Capitan

El_Capitan

    Even the sun goes down

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6680 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somerville, MA

Posted 16 November 2012 - 11:36 AM

Had the same issue on one of my installs. :dunno:

#3 Onion

Onion

    OCC Lawyer

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4201 posts
  • Gender:Male
  • Location:University of North Florida

Posted 16 November 2012 - 11:38 AM

How did you fix it? I have an assignment due at midnight. :(

Rig 1: Q9450 @ 4.0 â–º P45-UD3R â–º GTX 275 â–º 2 x 2 G Series â–º 2x Raptor 150 â–º Truepower Quattro 1kw â–º WC'd â–º 3d Aurora 570
Rig 2: Q6700 @ 4.0 â–º 780i â–º 8800 GTS 512 â–º 4 x 1 Tracers â–º 2 x 640GB AAKS â–º Corsair 650TX â–º Temp. Stock Cooling â–º Antec 900
Rig 3: E2200 â–º P35-DS3L â–º 2900 ICEQ â–º 2 x 1GB Ballistix â–º WD 320 â–º Antec Earthwatts 380 â–º Stock Cooling â–º Ultra Armor
Rig 4: E2160 â–º P35-DS3L â–º 8400 GT â–º 2 x 1GB ballistix â–º WD 320 â–º Antec Earthwatts 430 â–º Stock Cooling â–º Custom Case
OCC - Home of the Potato Overclock


#4 EuroFight

EuroFight

    I'm not lazy, I'm just energy efficient.

  • News Editor
  • PipPipPipPip
  • 1609 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK

Posted 16 November 2012 - 11:48 AM

This might help: http://social.techne...3b-7ad1fcffe660

Processor AMD FX-6100 Hex-core, 3.3GHz > Intel Core 2 Duo, Dual-core, 1.6GHz

Memory 8GB Corsair Vengeance DDR3 1600MHz >  Crucial 3GB DDR3 1066MHz

Graphics Radeon HD7770 + Radeon HD5570 > Intel 3000 Integrated Graphics

Motherboard Gigabyte GA-970A-DS3 Socket AM3+ > OEM Latitude XT2 Motherboard Socket P

Storage Seagate Barracuda 2TB SATA 7200.14 > Samsung 64GB SSD SATA 3Gbps

Power Supply Cooler Master Elite ATX 500W > OEM Dell Power Supply 90W

Case Zalman Z11 Plus 4x 120mm fans, 3x 80mm > OEM Dell Latitude XT Case

 

"Sudo make me a sandwich" - BluePanda


#5 AZNguyen

AZNguyen

    Melting pot of friendship

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7991 posts
  • Gender:Male
  • Location:FL

Posted 16 November 2012 - 11:48 AM

Find wireless drivers and install them?

Gaming || Intel i7 3770K || Gigabyte Z68X-UD3H-B3 || G.Skill 2x 4GB || EVGA GTX 680 2 GB || Corsair TX750 V2 ||

|| 3x Dell UltraSharp U2312HM || Corsair Vengeance K90 || Logitech G700s || Audio-gd NFB 15.32 || Hifiman HE400 ||

HTPC || Intel Celeron G530 || Gigabyte Z68MA-D2H-B3 || G.Skill 4GB || CM Elite 460W ||

NAS || Intel Pentium G630 || Gigabyte Z68MA-D2H-B3 || G.Skill 16GB || Corsair CX430 || IBM M1015 || 21 TB Storage ||


#6 Onion

Onion

    OCC Lawyer

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4201 posts
  • Gender:Male
  • Location:University of North Florida

Posted 16 November 2012 - 11:52 AM

Find wireless drivers and install them?


Wifi worked for a while before.

Rig 1: Q9450 @ 4.0 â–º P45-UD3R â–º GTX 275 â–º 2 x 2 G Series â–º 2x Raptor 150 â–º Truepower Quattro 1kw â–º WC'd â–º 3d Aurora 570
Rig 2: Q6700 @ 4.0 â–º 780i â–º 8800 GTS 512 â–º 4 x 1 Tracers â–º 2 x 640GB AAKS â–º Corsair 650TX â–º Temp. Stock Cooling â–º Antec 900
Rig 3: E2200 â–º P35-DS3L â–º 2900 ICEQ â–º 2 x 1GB Ballistix â–º WD 320 â–º Antec Earthwatts 380 â–º Stock Cooling â–º Ultra Armor
Rig 4: E2160 â–º P35-DS3L â–º 8400 GT â–º 2 x 1GB ballistix â–º WD 320 â–º Antec Earthwatts 430 â–º Stock Cooling â–º Custom Case
OCC - Home of the Potato Overclock


#7 Onion

Onion

    OCC Lawyer

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4201 posts
  • Gender:Male
  • Location:University of North Florida

Posted 16 November 2012 - 11:54 AM

I can connect to networks but I have "limited access".

Rig 1: Q9450 @ 4.0 â–º P45-UD3R â–º GTX 275 â–º 2 x 2 G Series â–º 2x Raptor 150 â–º Truepower Quattro 1kw â–º WC'd â–º 3d Aurora 570
Rig 2: Q6700 @ 4.0 â–º 780i â–º 8800 GTS 512 â–º 4 x 1 Tracers â–º 2 x 640GB AAKS â–º Corsair 650TX â–º Temp. Stock Cooling â–º Antec 900
Rig 3: E2200 â–º P35-DS3L â–º 2900 ICEQ â–º 2 x 1GB Ballistix â–º WD 320 â–º Antec Earthwatts 380 â–º Stock Cooling â–º Ultra Armor
Rig 4: E2160 â–º P35-DS3L â–º 8400 GT â–º 2 x 1GB ballistix â–º WD 320 â–º Antec Earthwatts 430 â–º Stock Cooling â–º Custom Case
OCC - Home of the Potato Overclock


#8 VaporX

VaporX

    Sapphire Gaming Evangelist

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1716 posts
  • Gender:Male
  • Location:Carbondale, Il

Posted 16 November 2012 - 11:56 AM

Could still be drivers. I have a USB wifi that will work with Windows 7 for usually about 10 minutes and then dies, that is until I put in the correct drivers. The thing is it appears to have the correct drivers so this is really strange. No idea of the why, just accepted it and found the fix of putting in the drivers easy enough. Also for future reference, if you are going to upgrade or install a new OS, never due it with a close deadline. I mean if you have a week free or so, then it is a good time. NOTHING ever goes perfect.





Edward "Vapor-X" Crisler

Sapphire North America PR Represenative

"I don't play when it comes to gaming"

 


#9 Onion

Onion

    OCC Lawyer

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4201 posts
  • Gender:Male
  • Location:University of North Florida

Posted 16 November 2012 - 11:58 AM

I'll try the driver fix, thanks Ed.

I thought I was done for the day, until my professor assigned last minute work. :(

Just ran windows network diagnostics, it says I'm having an issue with my DNS server not responding.

Rig 1: Q9450 @ 4.0 â–º P45-UD3R â–º GTX 275 â–º 2 x 2 G Series â–º 2x Raptor 150 â–º Truepower Quattro 1kw â–º WC'd â–º 3d Aurora 570
Rig 2: Q6700 @ 4.0 â–º 780i â–º 8800 GTS 512 â–º 4 x 1 Tracers â–º 2 x 640GB AAKS â–º Corsair 650TX â–º Temp. Stock Cooling â–º Antec 900
Rig 3: E2200 â–º P35-DS3L â–º 2900 ICEQ â–º 2 x 1GB Ballistix â–º WD 320 â–º Antec Earthwatts 380 â–º Stock Cooling â–º Ultra Armor
Rig 4: E2160 â–º P35-DS3L â–º 8400 GT â–º 2 x 1GB ballistix â–º WD 320 â–º Antec Earthwatts 430 â–º Stock Cooling â–º Custom Case
OCC - Home of the Potato Overclock


#10 Onion

Onion

    OCC Lawyer

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4201 posts
  • Gender:Male
  • Location:University of North Florida

Posted 16 November 2012 - 12:19 PM

Reinstalled wifi drivers, rebooted, no luck. Still that DNS error.

Rig 1: Q9450 @ 4.0 â–º P45-UD3R â–º GTX 275 â–º 2 x 2 G Series â–º 2x Raptor 150 â–º Truepower Quattro 1kw â–º WC'd â–º 3d Aurora 570
Rig 2: Q6700 @ 4.0 â–º 780i â–º 8800 GTS 512 â–º 4 x 1 Tracers â–º 2 x 640GB AAKS â–º Corsair 650TX â–º Temp. Stock Cooling â–º Antec 900
Rig 3: E2200 â–º P35-DS3L â–º 2900 ICEQ â–º 2 x 1GB Ballistix â–º WD 320 â–º Antec Earthwatts 380 â–º Stock Cooling â–º Ultra Armor
Rig 4: E2160 â–º P35-DS3L â–º 8400 GT â–º 2 x 1GB ballistix â–º WD 320 â–º Antec Earthwatts 430 â–º Stock Cooling â–º Custom Case
OCC - Home of the Potato Overclock


#11 Onion

Onion

    OCC Lawyer

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4201 posts
  • Gender:Male
  • Location:University of North Florida

Posted 16 November 2012 - 12:36 PM

Just tried manually adding the DNS settings for Google. No luck. :(

Rig 1: Q9450 @ 4.0 â–º P45-UD3R â–º GTX 275 â–º 2 x 2 G Series â–º 2x Raptor 150 â–º Truepower Quattro 1kw â–º WC'd â–º 3d Aurora 570
Rig 2: Q6700 @ 4.0 â–º 780i â–º 8800 GTS 512 â–º 4 x 1 Tracers â–º 2 x 640GB AAKS â–º Corsair 650TX â–º Temp. Stock Cooling â–º Antec 900
Rig 3: E2200 â–º P35-DS3L â–º 2900 ICEQ â–º 2 x 1GB Ballistix â–º WD 320 â–º Antec Earthwatts 380 â–º Stock Cooling â–º Ultra Armor
Rig 4: E2160 â–º P35-DS3L â–º 8400 GT â–º 2 x 1GB ballistix â–º WD 320 â–º Antec Earthwatts 430 â–º Stock Cooling â–º Custom Case
OCC - Home of the Potato Overclock


#12 EuroFight

EuroFight

    I'm not lazy, I'm just energy efficient.

  • News Editor
  • PipPipPipPip
  • 1609 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK

Posted 16 November 2012 - 12:37 PM

Check your DNS settings and ensure it's set to automatically obtain (I know in W7 it's under Network & Sharing > Adapter Settings > Select adapter > Properties > IPV4 > Properties Posted Image

Processor AMD FX-6100 Hex-core, 3.3GHz > Intel Core 2 Duo, Dual-core, 1.6GHz

Memory 8GB Corsair Vengeance DDR3 1600MHz >  Crucial 3GB DDR3 1066MHz

Graphics Radeon HD7770 + Radeon HD5570 > Intel 3000 Integrated Graphics

Motherboard Gigabyte GA-970A-DS3 Socket AM3+ > OEM Latitude XT2 Motherboard Socket P

Storage Seagate Barracuda 2TB SATA 7200.14 > Samsung 64GB SSD SATA 3Gbps

Power Supply Cooler Master Elite ATX 500W > OEM Dell Power Supply 90W

Case Zalman Z11 Plus 4x 120mm fans, 3x 80mm > OEM Dell Latitude XT Case

 

"Sudo make me a sandwich" - BluePanda